Yhteenveto kaudesta 2018

Nelonen

 

Akatemia aloitti huhtikuussa pelit uudella sarjatasolla. Spekulaatiot alasarjojen seuraajien kesken eivät antaneet Magelle mahdollisuuksia nelosessa. Voitokkaan avausottelun jälkeen tulikin uusi taso tutuksi, kun PaiHa ja RaiFu iskivät rumat lukemat.
Maalinteko oli haastavaa ja joukkuekemia vielä kaukana tavoitteesta, vaikka muutamia väläytyksiä oli. Kesäkuun taitteen tappiot Eurajoelle ja Sauvolle synkistivät näkymiä.

Entuudestaan Akatemialle tuntematon tilanne pelata sarjapaikan säilyttämisestä, oli nyt todellinen. Tasapeli Hot Lipsien kanssa johdattelikin Akatemian käänteentekevään kevätkierroksen päätösvoittoon naantalilaisista.

Kesätauolla joukkueharjoitukset hiipuivat kokonaan ja syyskierrokselta toivottiin vain parempaa osallistumista ja sitä kautta lisää pisteitä. Poriin lähdettiin tasakentällisellä, mutta voittoputki sai jatkoa. Vaikka seuraava PaiHa kohtaaminen päättyi jälleen rumiin lukemiin, alkoivat pelaajat taas uskoa jollain tasolla tekemiseensä. Kauden todellinen pohjanoteeraus ja samalla yllätys koettiin Piikkiössä, kun Mage joutui lähtemään PiPSin vieraaksi vain 10 miehen voimin. Alivoimavoitto kirkasti taas näkymiä, vaikka tuolloin koko toiminta oli hälyttävän heikolla pohjalla.

Sarjapaikan varmistamiseksi oli silti jätettävä 6 joukkuetta taakse 10 joukkueen lohkosta. Kärkikolmikko PaiHa, VG ja RaiFu pelasivat jo omaa kastiaan ja muut, satakuntalaisia lukuun ottamatta olivat kiinnostuneita viimeisistä sarjapaikoista.

Nihkeän RaiFu tappion jälkeen Mage otti taas kolme tärkeää voittoa ja toiseksi viimeinen kierros Lipsejä vastaan oli taas kauden tärkein peli. Hot Lips puristi voiton ja jätti maalierolla Magen taakseen. Kun peli alkoi sujua ja jokunen vaihtomieskin ilmaantui, näytti sarjapaikka taas saavuttamattomalta. Päätöskierroksen ennakkoasetelmat olivat vielä Lipsien puolella, kun heillä oli vastassa sarjajumbo ja Magella noususta pelaava VG.

Vaikka spekulaatiot täydennysmenettelyistä lupailivat Magelle jatkoa nelosessa, olivat päätöskierroksen asetelmat mielenkiintoiset. Raikulaan oli saapunut toistasataa katsojaa, koska RaiFu toivoi Akatemian pysäyttävän VG:n nousujunan. VG tarvitsisi 3 pistettä 3 divaripaikkaan.

Viimeinen ottelu päättyi kuitenkin tasapeliin ja VG jäi pisteen päähän noususta. Mage jäi edelleen tasapisteisiin Lipsien kanssa, mutta maalieron takia sijalle 6. Kovan kauden ja riehakkaan päätösjuhlan jälkeen voi kuitenkin olla tyytyväinen Akatemian ensimmäiseen, muttei viimeiseen kauteen nelosessa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mage

 

Oma ykkösnyrkki oli vielä täysin auki ennen kauden alkua. Muutama yllättävä poistuminen aiheutti todellisia huolia valmennusjohdolle. Kiinnostuneita kuitenkin riitti juuri ja juuri, vaikka luottopelaajienkin luottamus oli rakoilla. Uudet tulokkaat kuitenkin täyttivät hyvin nämä saappaat, eikä poistuneita jääty kaipailemaan. Kakkosmaalivahdista ykköseksi jäänyt Ville Hannus kumosi kaikkien epäilyt, olemalla kannatteleva ja tärkeä maalivahti läpi kauden.
Tonyn kone lähti käyntiin yskähdellen, mutta voitti maalikuninkuuden 11 osumalla.
Oskar Rivinoja esiintyi jopa 17 ottelussa ja palkittiin parhaana puolustajana. Luottopelaajia oli tietysti muitakin. Nämä miehet järjestelivät jalkapallon menojensa edelle ja tämä oli edellytys näinkin ehjään kauteen.

Kaudeksi 2018 Akatemia teki myös ensimmäisen farmisopimuksensa, ylemmällä sarjatasolla pelaavan ÅIFK:n kanssa. Tämä yhteistyö antoi apuja Akatemian kokoonpanoon, vaikka päällekkäiset pelit olivat usein esteenä. Kourallinen pelaajia pääsi vierailemaan Magessa kauden aikana, joista osa näytti todellista taistelutahtoa myös meidän eteen. Huomioiden yhteistyön nuoruuden, kaikki sujui ÅIFK:n kanssa hyvin ja tästä kiitos heidän seuratoimijoilleen ja erityisesti näille pelaajille, jotka myös Magea edustivat.

Kiitokset vielä seuratoverien lisäksi kaikille nelosen kakkoslohkon seuroille, pelaaijlle ja toimihenkilöille. Akatemian taustahenkilöille, faneille ja tukijoille. Raikulan kentän henkilökunnalle ja piirille.

Neljäs vuosi isoilla kentillä ja kahdestoista vuosi jalkapalloseurana on vakiinnuttanut Akatemian mainetta turkulaisessa jalkapalloilussa. Yhden seuran joukkueena olemme nauttineet hyvästä urheilullisesta menestyksestä, sekä vaikuttaneet jo monen nuoren ja aikuisen elämään.

Forza Mage!

-O.V

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

admin